• JJMMVA

Que entenem per mètode de música?


Joventuts Musicals de la Vall d'Albaida és una associació d'escoles de música que ens agrada estar a l'última en el que fa l'aspecte pedagògic. D'aquesta manera aquest any acadèmic és el vuitè any que vam començar un canvi en el mètode d'ensenyar música, es a dir un canvi en les idees que fomenten l'acció del professorat i els procediments de posada en pràctica.

El que defineix una Metodologia no són els seus materials (llibres) sinó el seu fonament ideològic, el seu plantejament, definicions, continguts i maneres d'aplicació, en fi la seua raó de ser, el que el fa diferent o complementari, el que aporta al conjunt de la societat educativa.

Tots aquests canvis en els processos pedagògics, en la mentalitat dels professors i més encara en les reaccions de la societat són lents, excessivament lents. Potser és comprensible i fins lògic que així ocórrega; potser és fins i tot necessari, perquè els vaivens no afecten excessivament al funcionament normal de les estructures i per donar temps a una assimilació pausada i reflexiva per part del professorat i perquè canvis bruscos no facen malbé radicalment els esforços anteriors basats en idees diferents de les que sens dubte alguna cosa bona es pot aprofitar.

Es per això que passats alguns anys i continuant en la línia de formació del professorat, des de l'escola estem contents i il·lusionats per tots els avantatges que estem vivint.

Seguidament us deixem un article molt interessant que tracta sobre aquest tema i realitzat per Emilio Molina, catedràtic d'improvisació i fundador de la metodologia IEM. Metodologia la qual l'escola de Joventuts Musicals de la Vall d'Albaida està treballant i formant-se amb ella.

Sistemes pedagògics i materials pedagògics

#metodologiaIEM #Improvisació #Joventuts

Tlf: 96 235 83 84 / escola@emusvall.es / C/Sant Josep, 6b, 46844 Otos (València)

 © 2020 by Joventuts Musicals de la Vall d'Albaida www.emusvall.es